For skoler og børneinstitutioner

Her kan du finde arkivets tilbud til skoleklasser og børneinstitutioner.

OBS: I perioden 1. marts til 1. august 2024 kan arkivaren ikke bookes til undervisning grundet andre opgaver. 

Arkivets tilbud til børn og skoleklasser. Arrangementer rettet mod børnefamilier bliver løbende annonceret på Rødovre Biblioteks hjemmeside og Rødovre Arkivs Facebookside. Til skoleklasser og daginstitutioner har arkivet forskellige tilbud. Alle tilbud kan bookes ved at kontakte arkivaren på tlf.: 36378720 eller mail: cn20986@rk.dk.

UNDERVISNINGSTILBUD

MIN BY - BYVANDRING

Kan bookes som supplement til Heerup Museums udeskole eller som intro til at tale om lokalhistorie i undervisningen. 

Tag med Rødovre Arkiv på opdagelse i Rødovre som by. På turen ser vi på og taler om forandringen fra en lille landsby til den by, vi går rundt i i dag, og på de bygninger, veje og byrum, der er tilsammen skaber byen Rødovre.

Mødested: Foran Rødovregård. Husk at medbringe gode sko at gå i samt tøj efter vejret, da undervisningen er udendørs. Vi skal gå ca. 2 km. Undervisningen varer 1½-2 timer og kan bookes tirsdag-fredag kl. 8.30-12

RØDOVRE OG DEN KOLDE KRIG

Undervisningsaktiviteter og kildepakker til udskolingsklasser om Den Kolde Krig i Rødovre kan findes på hjemmesiden: WWW.ROKK.DK.

Undervisningstilbuddene er udarbejdet i samarbejde med Oplevelsescenter Vestvolden og Heerup Museum med støtte fra Slots- og kulturstyrelsen.
 

HISTORIEDETEKTIVER

For 4.-6. klasse

Arkivet i Rødovre tilbyder en formiddag, hvor eleverne kan lege historiedetektiver i en ægte historie fra gamle dage i Rødovre. Eleverne får udleveret en detektivkuffert med forskellige remedier, som de skal bruge til at gå på opdagelse i de gamle arkiver. Måske er eleverne så snu, at de kan løse mysteriet!?

Arkivar Marie Drost Aakjær giver en kort introduktion og hjælper med gode fif til at løse mysteriet. Til sidst snakker vi om de historier, eleverne har sat sammen.
Undervisningen supplerer folkeskolens fag: dansk og historie.

FOREDRAG FOR SKOLEKLASSER

"Rødovres historie - for børn".
Dette foredrag fortæller Rødovres historie helt tilbage til forhistorien ved hjælp af billeder.
Foredraget kan tilpasses, så det lægger vægt på særlige emner efter ønske.

UNDERVISINGSMATERIALER

Kort fortælling om Rødovres historie for børn/skoleklasser            

 

MIT STED
Gratis. Kontakt Heerup Museum eller arkivet.
Skriftligt undervisningsmateriale med baggrundsstof om konkrete steder i Rødovre, oplevelser af tid og forslag til klasseaktiviteter. Materialet kan bruges både selvstændigt og som forberedelse til besøg på Heerup Museum og/eller Rødovre Arkiv i forbindelse med samarbejdsprojektet "Mit sted".


 Bøger/undervisningsmaterialer til lån i klassesæt

  •     Rødovrehistorier for børn
  •     Industrihistorier på Vestegnen                         
  •     Kender du Valhøj?

Kontakt arkivaren, hvis I har et særligt emne af lokalhistorisk karakter, I gerne vil have hjælp til at belyse i klassen.

DAGINSTITUTIONER                                                        

Undervisningsmaterialer til daginstitutionerne kan lånes gennem Lokalhistorisk Samling. Se liste: Fil formidlingsmaterialer_til_institutionerne_-_liste.docx

De kulturhistoriske kufferter kan desuden lånes gennem Rødovre Hovedbibliotek/børnebiblioteket.

ANDRE KULTURHISTORISKE TILBUD I RØDOVRE

Oplevelsescenter Vestvolden

Kærlighed på Vestvolden v. Folkekirkens Skoletjeneste