Servicedeklaration

Servicedeklarationen har til formål at præsentere den service og det kvalitetsniveau, som brugerne kan forvente af Rødovre Bibliotek. Rødovre Bibliotek deltager i det nationale samarbejde mellem biblioteker i Danmark.

Lån materialer fra hele landet

En bruger skal være registreret som låner hos Rødovre Bibliotek for at kunne bestille og låne bibliotekets materialer. Bibliotekets lånere kan bestille og låne de materialer, som findes på bibliotekets egen hjemmeside eller som fremfindes via bibliotek.dk.

Biblioteket behandler bestillinger fra bibliotek.dk og rdb.dk første hverdag efter modtagelsen. Ved travlhed eller ved mere komplicerede bestillinger kan der dog forekomme længere ekspeditionstid.

Materialer, som biblioteket ikke selv har, forsøges skaffet fra andre biblioteker i Danmark 

Enkelte materialer kan være belagt med restriktioner. Det kan være, at de ikke kan hjemlånes, men kun er til brug på biblioteket, eller at der er begrænset lånetid.

I særlige tilfælde kan biblioteket forsøge at skaffe materialer, det selv har, fra andre biblioteker.


Leveringstid på lån fra andre biblioteker

Leveringstiden på bestilte fjernlån er afhængig af ekspeditionstiden i det bibliotek, der skal levere materialet og af materialets status (dvs. om det er ledigt, udlånt eller om der er reserveringskø)

Du vil få en tilbagemelding, hvis der er særlig lang ventetid, eller hvis materialet ikke kan skaffes.

Når materialet er modtaget på Rødovre Bibliotek, får du besked pr. e-mail eller sms.


Avisartikler

Bibliotekets lånere har adgang til avisdatabasen Infomedia fra bibliotekets pc’er og kan læse og printe artikler herfra. Infomedia dækker de største danske aviser fra ca. 1990 og til d.d.

Hvis biblioteket modtager bestillinger på artikler, som findes i Infomedia, henviser vi til ovennævnte mulighed.

Artikler, som ikke findes i Infomedia, kan bestilles via bibliotek.dk  eller ved henvendelse til biblioteket.

Printede artikler fremsendes ikke med post, men kan afhentes på biblioteket. Artikler i elektronisk form fremsendes pr. mail. 

 
Nye materialer

Bibliotekets lånere kan bestille nye materialer via bibliotekets hjemmeside. Nye materialer, som biblioteket endnu ikke har købt, skaffes ikke fra andre biblioteker.

Henvendelser via mail eller kontaktformular på hjemmesiden

Biblioteket bestræber sig på at behandler henvendelser fra hjemmesiden og via vores hovedmails: biblioteket@rk.dk, bibliotekar@rk.dk og skranken@rk.dk indenfor 1-2 hverdage. Ved travlhed eller ved mere komplicerede bestillinger kan der dog forekomme længere ekspeditionstid.

Henvendelser via telefon

Du kan få telefonservice i den betjente åbningstid:
Rødovre Bibliotek: 36 37 97 00
Islev Bibliotek: 36 37 85 00

Personlig service på stedet går dog forud for service pr. telefon.