Søg i samlingen

Her kan du finde digitaliserede materialer samt vejledning om, hvordan du kan finde kilder til Rødovres historie.

Registrering og søgning

Kartotek
Størstedelen af arkivets materialer er registreret i et kartotek. Derfor er det en god idé at kontakte samlingen på e-mail eller telefon for vejledning og hjælp til søgning. Der er desuden mulighed for selv at søge i kartoteket i hele bibliotekets åbningstid.

Digital registrering
Samlingens arkivalier, film, billeder og bøger bliver desuden løbende registreret elektronisk i programmet Arkibas. Du kan søge i registreringerne, og se billederne på hjemmesiden: www.arkiv.dk


Film
De fleste af arkivets film findes som smalfilm eller VHS. En del af disse er digitaliserede og kan fremvises eller kopieres efter aftale. Et udvalg af digitaliserede smalfilm kan ses på YouTube. Klik her for at se YouTube videoer.
 
Hvor kan jeg finde mere om Rødovres historie
Da Rødovre blev skilt fra Brønshøj i 1901, fulgte Brønshøj-Rødovre Sognekommunes arkiv med Brønshøj til København. Derfor befinder en stor del af kilderne til Rødovres historie før 1901 sig på Københavns Stadsarkiv.

Landsarkivet for Sjælland m.m. kan man blandt andet i de såkaldte sognekaldsarkiver også finde en del materiale om Rødovres historie i 1800-tallet.