Mangler du en Bogven? 

Elsker du at læse, men har svært ved selv at komme på biblioteket? Eller kender du én, der har svært ved det? 

Hvis du ikke selv har mulighed for at besøge biblioteket, men gerne stadig vil have adgang til at låne bøger, film og musik, så er der hjælp at hente. 
Bor du i Rødovre Kommune, så har vi en gruppe fantastiske frivillige Bogvenner, der gerne vil gå på biblioteket for dig.

Hvad er Bogvenner?
Bogvenner er et samarbejde mellem Ældre Sagen i Rødovre og Rødovre Bibliotek, men du behøver ikke at være medlem af Ældresagen. En frivillig bogven kan gå på biblioteket for dig. Ordningen er gratis at benytte. 

  • Du og din bogven aftaler, hvad du gerne vil låne, og så går den frivillige bogven på biblioteket og finder bøger til dig. Det er også bogvennen, der afleverer det lånte igen.
  • Du får et lånerkort til biblioteket med lånernummer og en kode. Du skal ikke betale gebyr, hvis bøgerne bliver afleveret for sent.
  • For at du kan få de bøger, der passer bedst til dig, er det en rigtig god idé, at du og din bogven taler sammen, både inden han eller hun henter materialerne på biblioteket, og når de skal afleveres igen. Ved at fortælle om din oplevelse med det, du har læst, kan I finde de helt rigtige materialer til dig

Hvem kan få en bogven?

  • Du kan få en bogven hvis du oplever, at det er vanskeligt for dig at komme på biblioteket fx på grund af sygdom eller manglende transportmuligheder.
  • Du skal have lyst til at læse, lytte eller se en film en gang i mellem.
  • Du skal være villig til at lade den frivillige gå på biblioteket for dig og komme hjem til dig med det, der er blevet lånt til dig.

Er du i tvivl om noget, er du meget velkommen til at ringe til os og høre nærmere. Du kan kontakte bibliotekar Rasmus Holm på Rødovre Bibliotek på tlf.: 3637 9716 eller mail: cn24399@rk.dk