""

litteraTUREN GÅR TIL: Nevermoor, Første Lomme, Den Frie Stat

19.04.21
Tag med Morrigan Crow til Nevermoor i Den Frie Stat sammen med den excentriske Jupiter North. Der er en helt ny verden, som venter på dig, lige på den anden side af det kedelige, grå liv, som du kender så godt. Grib chancen!

Rejsemål

Nevermoor, Første Lomme, Den Frie Stat.

Overnatning

Overnat et par dage hos din familie i Crow Manor, Jackalfax, Store Ulvemark, Republikken. Det er en ganske fin seng, men selskabet er lorent, da du skal dræbes ved Kvældstide, fordi du er født på en forkert dag af året og derfor er forbandet. For at undgå for store problemer i Republikken skal alle forbandede børn dræbes på deres 11 års fødselsdag. Nedtur.

På resten af din tur kan du overnatte på det ekstravagante og magiske Hotel Deucalion, hvor ejeren (og din læremester) Jupiter North indlogerer dig, efter han redder dig ud af Republikken, så du kan starte dit nye liv som ansøger til Det Forunderlige Selskab. Det er nemlig humbug, at børn født på Kvældstide er forbandede, de er faktisk bare helt særlige.

Fly og transport

For at nå frem til Nevermoor skal du stifte bekendtskab med Araknipoden Octavia. Den mekanisk edderkop kan rejse overalt, både over bjerge og under vand, og kan derfor heldigvis fragte dig helt uset fra Crow Manor gennem usynlige barrierer til Nevermoor i Den Frie Stat.

Mad og drikke

Bare spørg stuepigen Martha, hun kan altid finde dig noget lækkert.

Seværdigheder

Hotel Deucalion, et hotel i 13 etage som har sin egen personlighed og gerne skifter indretning af værelser og lobby ud efter humør.

Morgentidetraditionen bør bestemt opleves. Her træder du ”ud i det uvisse” med din paraply fra 13. Sal på Hotel Deucalion.

Røgsalonen, hvor væggene ruller skyer af duftende røg ud i lokalet, er også et skønt bekendtskab.

Du må endelig ikke undgå at tage til optagelsesprøve til Det Forundelige Selskab, for både Taleprøvelsen, Skattejagtsprøvelsen, Angstprøvelsen og Showprøvelsen er seværdigheder i sig selv.

Vind og vejr

Forselvejr kan forventes, når man træder ind på Det Forunderlige Selskabs grund. Vejret er altid en forstærkelse af det vejr, som man finder uden for murene.

Steder at gå ud

Du bør kun gå ud i følge med din læremester Jupiter North, da du teknisk set er en lovløs flygtning.

Grønne områder

De grønne områder i Forsel er meget interessante, og nogle vil mene, de er magiske at opholde sig i.

Hvis du hellere vil blive indendøre, kan du trøste dig med, at Hotel Deucalion sagtens kan frembringe en skov på en af etagerne fra tid til anden.

Ting du bør tage med

Tøjkaninen Emmet, men du havde desværre for travlt til at finde den på værelset, inden Jægerne af røg og skygge dukkede op for at jage dig til døde.

Akademisk diplomatvisum fra Den Syvende Lomme – eller i hvert fald lade som om, du har et.

Husk desuden altid, altid, altid en paraply, når du skal færdes i Nevermoor.

Sådan kommer du rundt

I Nevermoor kan du benytte Paraplybanen, hvor du hægter din paraply på et øje og transporteres afsted flyvende under banen. P.S. Hold godt fast! Du kan også tage Wundergrunden, en slags tog i undergrunden, som kører på Wunder til din desination.

Er du til fods, så gå ad Humdingervej til Natsværmegyde for at finde hjem til Hotel Deucalions personaleindgang. Forsøg at undgå snydegyderne.

Miniparlør

Det Forunderlige Selskab = Et hemmelige selskab af unikke personligheder med særlige talenter. Selskabet holder til i Nevermoor, og når man først er optaget i Selskabet, er man en del af familien for evigt.

Ældsterådet = Det ledende råd i Det Forunderlige Selskab. De træffer alle de store beslutninger, heriblandt hvem der bliver optaget i selskabet i den nye Enhed 919.

Enhed 919 = Den enhed som Morrigan Crow søger optagelse i med hjælp fra sin læremester Jupiter North.

Magnifikat Fenestra = En kæmpemæssig kat, der taler og har meget klare holdningen til driften af Hotel Deucalion, hvor hun er ansat og har ansvar for rengøringen.

Wundersmeden = En ondskabsfuld mand, som blev forvist fra Den Frie Stat, da han ville bruge sin kontrol af Wunder til at opnå enevælde.

Wunder = Det stof som binder verden sammen, nogle ville kalde det magi - andre energi.

Et Vidne = Jupiter Norths særlige talent er, at han er et Vidne. Han kan se auraer, hvad ting er, og hvad de har været.

Forsel = Det Forundelige Selskabs hovedsæde. Hovedbygningen i Forsel huser skolen for de Enheder, som stadig er i træning.

Godt at vide

Kvældstide er en rigtig skidt dag at blive født på. Men selvom du er vokset op som et forbandet barn, så er din skæbne heldigvis ikke mejslet i sten.

Shopping

Jupiter North vil give dig alt, hvad du behøver i gave. Faktisk er det første gang i dit forbandede liv, at du modtager gaver, da din egen familie ikke syntes, gaver var nødvendige til et barn, hvis største fremtid var at dø på sin 11 års fødselsdag.

 

’Nevermoor – Morrigan Crows magiske prøvelser’ af Jessica Townsend er det første bind i serien ' Nevermoor'. Den kan lånes på biblioteket eller som ebog og lydbog. 

 

Materialer