""

litteraTUREN GÅR TIL: Et kæmpe bjerg midt i København

26.10.20
Oplev København og omegn, som du aldrig har set det før, når et 3500 meter højt bjerg troner midt i Hovedstaden og ud mod Vestegnen. En absurd og humoristisk rejse med utopiske og dystopiske perspektiver!

Rejsemål

Lige om hjørnet. Mount København er et bjerg opført af den danske stat over de sidste 200 år. Bjerget dækker et område på størrelse med Bornholm, og lige for foden af bjerget ligger Rødovre.

Overnatning

Er du lokal, behøver du slet ikke at bekymre dig om overnatningen. Du kan sove i din egen seng og tage på dagsture på bjerget.

Fly og transport

Farer du vild på Mount København, så søg hjælp hos de lokale rangers. Naturen på bjerget kan være barsk, og vildfarne turister har det med at forsvinde og aldrig dukke op igen.

Mad og drikke

Alt godt fra havet. Kæmpestore laks og ørreder springer i floderne langs bjerget. Få dem serveret fra en af bjergets mange små beværtninger.

Seværdigheder

Drop den klassiske sommerdag på Bellevue strand, som ellers hører en ferie i København til. Tag i stedet til Hundige strand, som netop er kåret som verdens smukkeste af New York Times.

Tag på nattevandring, hvor du kan nyde synet af lysene fra Mount Købenavn blande sig med stjernehimlen i mørket. Pas dog på skovkatte og brunbjørne – de jager gerne om natten.

Vind og vejr

Forbered dig på at møde ekstremerne – fra snestorme og isvinter til hedebølge om sommeren.

Steder at gå ud

Gå i byen på nyopførte diskotek Taj Mahal og snup en morgenkomplet og en fernet branca på det lokale værtshus Kongen af Danmark på vejen hjem.

Grønne områder

I vinterhalvåret: Stå på ski på Mount Københavns sneklædte top.

Når foråret kommer: Nyd en gåtur langs Damhussøen, som er vokset betydeligt. Vinterens snefald smelter og danner floddeltaer, vandfald og åer, som til sidst løber ud i Damhussøen.

Lokalt dyreliv

Her skal du kigge op! Er du heldig, kan du øjne en kongeørn, som har slået sig ned i et af Mount Københavns store og vilde skovområder. Brunbjørne og isbjørne lever også frit i skovene og i bjergets sneklædte områder.

Ting du bør tage med

Et åbent sind – for på Mount København vil du blive udfordret og møde både fuglemennesker, rumvæsener og en magnetisk mand.

Sådan kommer du rundt

Fra Rødovre kører der kabinelifte til toppen af bjerget. Snescooter kan blive nødvendig om vinteren. Ro i kajak langs de smukke floddeltaer med springende havørreder om sommeren.

Godt at vide

Mount København har gjort Danmark til en af verdens mest besøgte turistdestinationer.

Oplev også

Verdens absolut hårdeste ekstremløb, Copenhagen X. Det starter på Rådhuspladsen og slutter på bjergets top.

Shopping

Køb dig til en helikoptertur med udsigt over Mount København.

Lokalbefolkning

Fuglemenneskene. Ja, en ny race er udsprunget på Mount København. Mennesker med fuglevinger af menneskehud bor i træerne og hustagene på bjerget.

'Mount København' af Kaspar Colling Nielsen kan lånes på biblioteket eller på ebog og lydbog.

Materialer