Hvad skal Sanna fra Voksenudlånet læse i sin sommerferie?

29.07.22
Op til sommerferien hjælper vi jer med at finde bøger til ferien, men her kan du se hvad Sanna fra Voksenudlånet selv skal læse i sin sommerferie.

”Jeg er altid meget optimistisk når det kommer til hvor meget jeg rent faktisk kan nå at læse i min ferie. Og åh gru hvis jeg ligefrem løber tør for læsestof! Hellere lidt for meget end lidt for lidt er mantraet når jeg udvælger bøger til min ferie.

I år har jeg fundet både lidt nyt og lidt jeg længe har ville læse. Jeg tror jeg vil starte ferien med en rigtig pageturner. Nemlig Stefan Ahnhems ’Det sidste søm’ der er 6. del i serien om Fabian Risk. Det er nogle voldsomme, til tider blodige men altid vanvittige spændende krimier. Så glæder mig til sidste nye i serie.

Dernæst må det blive noget helt andet: Jesper Wung Sungs ’Det år sjæle slår smut’, der skulle være en tankevækkende og rørende coming-of-age roman om fodboldtalentet Jonathan, der midt i en større livskrise skal starte på efterskole. Jeg var vild med dokumentar-serien ’Efterskolen’ og har selv en teenager, der skal starte på efterskole til august. Så det var en oplagt bog at tage med til ferien.

Anthony Doerrs ’Byen i skyerne’ har stået må min læseliste siden den udkom. Og nu må det være. Jeg kunne rigtigt godt lide ’Alt det lys vi ikke ser’ så glæder mig til at fordybe mig i den 665 siders lange skæbnefortælling.

Med på ferie har jeg også en ny bog fra en af mine yndlingsforfattere. Det er Stephen Kings nye spændingsroman ’Billy Summers’. Derudover kom Matt Haig ’The midnight library’ også med hjem. Den handler om Nora, der efter at have besluttet sig for at ende sit liv havner i Midnatsbiblioteket. Det er et limbo mellem livet og døden, som bugner af bøger med alle de liv det er muligt at leve. Lyder lige som noget for en bogelsker som mig.

Bliver der tid til mere efter den stak, så har jeg også en drøm om at komme igang med Carl Frode Tillers 'Indkredsning'. 

Jeg er ikke den eneste bogelsker i familien. Så der bliver også taget lidt med hjem til resten. Min mand er ivrig læser af fantasy og sci-fi. Vi er lige begyndt at indkøbe bøger i en ny hybrid genre: litRPG, det er en genre der kombinere kendetegn og mådet at bygge historier op fra RPG (role playing games) computer spil med sci-fi og fantasy romaner. Så min mand får første del af litRPG serien ’He who fight monsters’.”

  • Sanna, voksenudlånet
Materialer