Bold og bøger - Køb et koncept

15.06.21
Denne workshop er for dig der elsker bold og fede historier. 

Er det dig der er Zlatan, N’Golo eller Kjær? Hvem er vigtigst? Angriber, midtbane eller forsvar?
Med udgangspunkt i romanen 'Topscorer', vil du høre om nødvendigheden af at kende sin rolle. At orientere sig INDEN man bliver spillet fri.

Vi taler om karakterer og karakter. Det at være en karakter (i en roman/film/i virkeligheden) og det at have karakter. At have et kendetegn.

Angriberen Jonas scorer mål på stribe. På banen er han prof, udenfor kommer han let i problemer. Han bliver scoutet og kommer til Bundesligaen. Det gør han fordi han både er ambitiøs og kender sin plads på holdet. Det er noget med at huske på spillereglerne. På og udenfor banen.

I denne workshop kan du møde forfatter Conrad Fields, der blandt andet har skrevet 'Topscorer', 'Minusmand' og 'Den lange Bane'. I løbet af dette forløb vil du både stifte bekendtskab med de forskellige roller i en historie (en fodboldkamp fortæller også en historie) og lave fodboldøvelser med en idrætspædagog, der fokuserer på hvem DU er på banen. Derudover stilles der skarpt på det at være en del af et hold/et samfund/en klasse/en familie. En del af et fællesskab.

Workshoppen er delt i tre. Inde og ude. Med og uden bold.
-Den litterære med oplæsning og snak om roller.
-På banen med opmærksomhedsøvelser og kamp til tre mål.
-Tilbage til klubhuset, hvor der vælges spiller, og sidst, skriftlig evaluering.

Når eleverne vælger om de er Zlatan, N’Golo eller Kjær, sætter de ord på, hvorfor de netop har valgt denne spiller. Den flabede, den arbejdssomme eller lederen der redder liv.

At vælge handler om at være bevidst om værdier. At sætte ord på dem, er en del af en modningsproces. Det er det der skaber identitet. Det der skaber en bedre spiller og kammerat.