Fotograf: Ulrik Jantzen
Fotograf: Ulrik Jantzen

Mathilde Walter Clark vinder Politikens Litteraturpris 2023

26.02.24
Mathilde Walter Clark modtager Politikens Litteraturpris 2023 for sin bog 'Det blinde øje'. 

Fagbogen, som detaljeret skildrer den danske minkproduktions mørke sider, har igen fået stor anerkendelse for sin dybdegående journalistik: Blot én måned efter Mathilde Walter Clark modtog Weekendavisens Litteraturpris, tildeles hun Politikens Litteraturpris. 

Minksagen

I 'Det blinde øje' udforsker Mathilde Walter Clark minkproduktionen i Danmark og afslører de chokerende forhold og den omfattende indflydelse fra landbrugslobbyen og minkavlernes foreninger. Med sin karakteristiske blanding af journalistik og essayistik har Clark formået at skrive en bog, der ikke alene informerer, men også udfordrer læserens perspektiv på dyremishandlende produktion og industrielle praksisser.

Læs Litteratursidens anmeldelse her. 

Mathilde Walter Clark har ikke blot skrevet en kritisk bog, men også skabt et væsentligt bidrag til den offentlige debat om dyrevelfærd og miljøspørgsmål i Danmark. Hendes evne til at kombinere dybdegående undersøgelser med en engagerende fortælleform har resoneret med både kritikere og læsere og gjort bogen til et must-read for alle samfundsinteresserede danskere.

Politikens Litteraturpris 

Politikens Litteraturpris er blevet uddelt siden 2012. Den er til for at sætte spot på ny dansk litteraturs ypperligste værker. Prisen uddeles en gang om året baseret på en afstemning blandt Politikens Læsere. Sidste års vinder var Glenn Bech med Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet.

Fotograf: Ulrik Jantzen

Oprindeligt skrevet af Nadja Agerbak, Litteratursiden.

Materialer