Nyt på hylden - anmeldernes favoritter

09.11.22
Helle fra Islev Bibliotek har indkøbt nye anmelderroste romaner til hylderne.

Jeg er vild med true crime og venter spændt i reservationskøen på ’Mine mænd’ af Victoria Kielland. Romanen er inspireret af den virkelige historie om den norske tjenestepige Belle Gunness, der i slutningen af 1800-tallet emigrerer til USA og bliver landets første kvindelige seriemorder med mere en 30 liv på samvittigheden. Romanen har fået flotte anmeldelser og er især blevet fremhævet for dens smukke sprog og sanselighed. 

Det samme er gældende for Kerstin Ekmans nordiskråd-nominerede roman ’Ulvespring’, som virkelig er en dejlig læseoplevelse. Den handler om den 70-årige Ulf, der lever et stilfærdigt liv tæt på naturen med sin kone, hund og de lokale jagtvenner. Men et møde med en ulv i skoven får Ulf til at se på sit liv og forholdet til naturen med andre øjne. 

Og så er der Jón Kalman Stefánssons nye roman 'Dit fravær er mørke', hvor fortid og nutid væves sammen af en unavngiven fortæller med intet mindre end hukommelsestab. Som næsten altid hos Stefánsson går smukke naturbeskrivelser, slægt og kærlighed op i en højere enhed. 

Du kan reservere bøgerne og finde flere anmelderfavoritter her:

Materialer