Foto: Ib Helles Olesen
Foto: Ib Helles Olesen

Forfatterstafet: Stine Askov

18.04.24
Stine Askov: Omsorgsarbejde udføres ikke med hænderne alene.

I omsorgsgyseren “Varme hænder” møder vi pædagogen Camilla, der begynder i “verdens nemmeste job” som handicaphjælper hos forfatteren Mathilde.

Kombinationen af Camillas konfliktskyhed og Mathildes høje krav skaber en tiltagende spænding og uhygge i romanen.

Bogens titel "Varme hænder" er en klar reference til den debat, der har kørt i medierne i de senere år, siger Stine Askov. 

"Jeg har været ked af, ærgerlig, forundret over, at høre den måde, man taler om omsorgsarbejde på, som sådan nogle løsrevne legemsdele. Og nu vil de ovenikøbet til at importere dem. Jeg forestiller mig sildekasser bare med hænder."

Se interviewet med Stine Askov for en fuld sal på litteraturfestivalen Ordkraft i Aalborg.

Stine Askov

Mere om forfatteren

Klik her og læs Forfatterwebs dybdegående artikel om Stine Askov og hendes forfatterskab.

Om Forfatterstafet

Forfatterstafetten er dybdegående interviews om nogle af tidens rigtig gode bøger fra danske forfattere, og har du først nu opdaget den kan du gå på opdagelse i mange timers spændende forfatterinterviews fra tidligere udgaver af forfatterstafetten som podcast. 

Mød blandt andre Caspar Eric, som taler om nødvendigheden i at skrive "Nye balancer - handicapdigte" netop nu, Solvej Balle, som fortæller om sin septologi in-the-making "Om udregning af rumfang", som hun allerede for de første tre bind fik Nordisk Råds Litteraturpris 2022 for, og Kim Blæsbjerg, som fortæller om Cheminova-romanen "De bedste familier", som indkasserede ham Jyllandspostens Litteraturpris 2023 og De Gyldne Laurbær. 

Podcasten finder du i din foretrukne podcast-app.

Om Forfatterweb

Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere, både nulevende og afdøde. Udvalget er bredt, og der medtages både klassiske forfatterskaber og debuterende forfattere inden for alle genrer.

Du har adgang til Forfatterweb som bruger af biblioteket med dit bibliotekslogin; cpr.nr. og 4-cifrede kode.

Materialer