Den første kærlighed ❤❤❤ - til romaner for børn

08.10.21
Vi har interviewet bibliotekets ansatte om "Den første kærlighed ❤❤❤". Hver fredag kan du læse en ny kærlighedshistorie, og denne uge kan du møde Kirstine, der deler sin historie om den første kærlighed til romaner for børn.

”Jeg har læst 'Det lille hus på prærien' eller rettere Laura Ingalls Wilders 9 bøger om livet som nybygger, siden jeg var barn.

I de sidste bind i serien er Laura blevet voksen og flyttet hjemmefra. Så min fascinationen ændrede sig fra barnets perspektiv på et andet barns liv, til beskrivelsen af hvordan de klarede sig på prærien. Nogen kaldte engang ”Det lille hus på prærien” én lang kogebog og jeg elskede det – hvordan de dyrker jorden, går til byen, fejer jordgulvet og senere bygger eget bjælkehus og træhus.

Som voksen har jeg besøgt ét af de steder, hun boede i Minnesota. Der var virkelig mange myg, græs og laaangt til alting. Så bliver strabadserne pludselig mere virkelige, og man forstår hvor vigtig nybyggerånden hos Papa og Mama var. De formåede at bevare en positiv ånd midt i det hårde arbejde.”

-Kirstine, voksenudlånet


Har du lyst til at læse Kirstines anbefaling eller andre lignende romaner for børn, så kan du finde inspiration herunder: 

Materialer