Den første kærlighed ❤❤❤ - historiske romaner for børn

05.05.21
Vi har interviewet bibliotekets ansatte om "Den første kærlighed ❤❤❤". Hver fredag kan du læse en ny kærlighedshistorie, og denne uge kan du møde litteraturformidler i børneudlånet og historiker Julie, der deler sin historie om den første kærlighed til læsning.

"I mine første skoleår havde jeg svært ved at lære at læse flydende. Det skulle ændre sig i sommerferien 1998, hvor jeg var 11 år. Vi var på Gotland med nabo-familien og pigen, som var på min alder, læste 'Lille Lucifer' af Bent Haller. Til hendes store irritation begyndte jeg at læse i den samtidig med hende.

Jeg blev fuldstændig opslugt af den fantastiske fortælling, hvor Danmarks historie fletter sig sammen med mytiske og fiktive personligheder. Jeg vidste slet ikke at bøger kunne være sådan og jeg var tryllebundet fra første side. Jeg kan huske, at min lære sagde, at det var den bog, der lærte mig at læse.

Med 'Lille Lucifer' startede Bent Haller min kærlighed til Danmarkshistorien men også til den fantasy, der er inspireret af og gør brug af fortiden, myter og faktiske begivenheder. Sidenhen blev jeg indfanget af Lars Henrik Olsens serie om 'Erik Menneskesøn', som jeg også til enhver tid vil anbefale."

- Julie, Børneudlånet

Læs 'Lille Lucifer' eller find bøger, der minder om, herunder.

Materialer