Læsekredssæt til selvkørende læsekredse

På biblioteket råder vi over flere sæt bøger til læsekredse. 

Et læsekredssæt består af 10 eksemplarer af en bog. Er I interesserede i anmeldelser og forfatterportræt kan dette også følge med. Sættene lånes kun ud til læsekredse. 

Kunne du tænke dig at låne et læsekredssæt, så send en mail til bibliotekar@rk.dk.

Aidt, Naja Marie: Sten, saks, papir (2012)
Sten saks papir af Naja Marie Aidt er forfatterens første roman. Den danske forfatter Naja Marie Aidt er vinder af Nordisk Råds litteraturpris og er kendt for sine noveller og digte, der kredser om det moderne liv, og hvordan mennesker lever og kommunikerer med hinanden. Nu er hun så klar med sin første roman Sten saks papir, som skildrer mænd og den vestlige kulturs myter om mænd, fædre og sønner. Det er en stor roman om kærlighed, jalousi og hævn og om poesien som helende kraft.

       

Askov, Stine: Katalog over katastrofer (2020)
Fortælleren er en ung kvinde, der er blevet smidt ud af sin (pige)kæreste. Hun flytter hjem i præstegården til faderen. Med megen selvironi berettes om den dominerende mor, byture med veninden og besøg hos lægen.

Beck, Hanne Richardt: For enden af perronen (2018)
Ulykkelige, berusede, midaldrende Peter står på perronen, klar til at gøre en ende på det hele. I tilbageblik får vi historien om hans ungdom og voksenliv.

Bengtsson, Jonas: Sus (2017)
Sus er 19 år, ligner en 12-årig og bor i en social ghetto. Hun hader sin far, ryger sine daglige joints og begynder at sælge hash for at kunne købe en pistol. Men så er der lige katten, Adrian i kørestolen og den nye fyr i blokken.

Clark, Mathilde Walter: Lone Star (2018)
Da Mathildes stedfar dør, sætter det tanker i gang om hendes biologiske far fra Texas, og hun går i gang med at skrive den bog om sin far, som hun altid har vidst, at hun skulle skrive.

Colling Nielsen, Kaspar: Den danske Borgerkrig 2018-24 (2013)
Danmark i fremtiden. I 2018-24 raser borgerkrigen med drab, selvtægt, sammenbrud og kaos til følge. 450 år senere fortæller rigmanden, der ved hjælp af stamceller stadig er i live, om sine tanker, tab og oplevelser til sin talende hund og lever samtidig et tumultarisk og dekadent liv i rigdom sammen med venner, som løbende fortæller hinanden utrolige historier om psykisk syge bjørne og meget mere.

Conradsen, Keld: 
Byen og havet (2022)

I 1960'erne gør en geologistuderende en stor og banebrydende opdagelse. Men da hun både er kvinde og enlig mor, bliver hendes videnskabelige resultater ikke anerkendt, og hun ender med at tage sit eget liv. Mange år senere dukker hendes historie op. For læsere af romaner med et videnskabeligt afsæt.

Englund, Christina: Slugt (2021)

Roman om den amerikanske fotograf Francesca Woodman, der voksede op i 1970'erne i New York og som tog sit eget liv som 22-årig i 1981. Bogen henvender sig især til unge voksne, samt læsere, der er interesserede i Francesca Woodman

Fastrup, Karen: Hungerhjerte (2018)
Selvbiografisk roman om personlighedsforstyrrelsen borderline. Karens psykiske sygdom eskalerer og hun bliver indlagt på et psykiatrisk center. Med klip til barndomshjemmet i 1970'erne fortælles om at være i terapi.

   

Foss, Kristian Bang: Døden kører Audi (2012)
Asger mister alt og må tage et job som handicaphjælper hos den kronisk syge og hashrygende Waldemar. Waldemar overtaler Asger til at tage med ham til Marokko så han kan blive kureret for alle sine lidelser, men turen går ikke helt som planlagt.

Foss, Kristian Bang: Frank vender hjem (2019)
Frank, fra en fattig arbejderfamilie, møder på universitet Thea, der kommer fra en rig familie. De bliver kærester og venter barn. Kort inden termin forsvinder Frank, og da han kommer hjem er det med en meget usandsynlig historie.

Friis, Agnete: Sommeren med Ellen (2017)
Jakob får et opkald fra en gammel bekendt fra en fjern fortid. Det får ham til at rejse tilbage til Østjylland hvor han voksede op. Samtidig klippes der tilbage til sommeren 1978, hvor den unge Jakob oplever en vild sommer - grunden til at han nu kommer tilbage.

Gazan, Sissel-Jo Reid: Svalens graf (2013)
Krimi. Den ansete professor i immunologi og infektionssygdomme, Kristian Storm, har tilsyneladende begået selvmord, men kan det virkelig passe? Hans forskning stod over for et stort gennembrud. Hans assistent, Marie Skov, får overbevist kriminalkommissær Søren Marhauge om at sagen bør tages op igen.

Hassan, Yahya: Yahya (2013)
Digte der med vrede, indignation og stor sproglig kraft sætter ord på hvordan det er at vokse op i en ghetto, hvor vold, svigt og kriminalitet er en del af virkeligheden.

Helle, Helle: De (2018)
Lolland i 1980'erne, med en 16-årig piges blik fortælles om hverdagen på gymnasiet og hjemme i lejligheden sammen med moren. Om alt det de kan dele, men også om morens sygdom og det, der ikke findes ord for.

Helle, Helle: Hvis det er (2014)
To løbere render ind i hinanden i en stor jysk skov. De er faret vild og kommer til at tilbringe to dage sammen i den vilde danske natur.

Helle, Merete Pryds: Folket skønhed (2016)
Marie vokser op på Langeland i 1930'erne i et forarmet miljø, der ikke levner mange muligheder for de unge, som ønsker sig et andet liv end forældregenerationen. Ægteskabet med Otto bliver et springbræt til storbyen og fremskridtet.

Helle, Merete Pryds: Vi kunne alt (2018)
Merle vokser op i 1970'erne i Værløse. Hun har det svært i skolen og derhjemme, hvor familien er ved at gå i opløsning med en syg mor og en ustabil far.

Hesselholdt, Christina: Vivian (2016)
Biografisk roman om den amerikanske gadefotograf Vivian Maier (1926-2009). Hun passer rige folks børn og fotograferer ved siden af i tusindvis af folk på gaden. Vivian er speciel, og kun ved et tilfælde kommer billederne til offentlighedens kendskab.

Himmelstrup, Christian:
Pio (2022)

I 1872 fængsles Louis Pio efter at have indkaldt til folkemøde på Nørre Fælled. Herfra udfoldes historien om den socialistiske pioner, hans virke og kamp for socialismen først i København og siden i Kansas og Florida. Til læsere af historiske, biografiske romaner

Høeg, Peter: Effekten af Susan (2014)
Susan har en særlig evne, der får folk til at være oprigtige. Denne evne må i brug, da hun og hendes familie bliver pålagt at finde tidligere medlemmer af en fremtidskommission og dens forudsigelser - en betændt og dødsensfarlig opgave.

Jensen, Carsten: Den første sten (2015)
Afghanistan. En deling danske soldater rives ud af deres "comfort zone", da en af deres egne begår et brutalt forræderi. Så nu går jagten på forræ-deren, en jagt der leder dem dybt ind i Afghanistan. Det, der starter som et hævntogt, udvikler sig til et potentielt mareridt. Et mareridt, hvor kri-gens rædsler udstilles
 
Jensen, Kristian Ditlev: Bar (2021)
En rå, kropslig og sanselig skildring af en forfatters massive alkoholmis-brug, et misbrug uden nåde der river alt med sig og får alt til at styrte sammen. Til læsere af autofiktion
 
Jensen, Peder Frederik: Det Danmark du kender (2020)
Den unge fremadstræbende Niels fra samfundets bund og borgmester Morten Jørgensen støder fatalt sammen en tidlig morgen på en landevej på Lolland. For alle der holder af samtidsromaner med noget på hjerte
 

Jepsen, Erling: Den sønderjyske farm (2013)
Ved foden af Gramby Bakke i Sønderjylland i 1960'erne slår den 12-årige Allan sig på kaninavl, altimens det groteske og sorte udfolder sig omkring ham. Både i hans dysfunktionelle familie og i lilleput-samfundet, der rystes ved ankomsten af en neger.

Jessen, Anna Elisabeth: Om hundrede år (2019)
En stor familiehistorie fortalt fra skiftende perspektiver i hundrede ned-slag - et for hvert år fra 1914 til 2014
 
Jessen, Ida: En ny tid (2015)
Thyregod, 1927. Lilly er 50 år og netop blevet enke. I sin dagbog ser hun tilbage på sit barnløse ægteskab med den knarvorne læge Bagge og på alt det, der kunne være blevet anderledes, hvis hun havde truffet nogle an-dre valg
 
Kirkeby, Lotte: De nærmeste (2019)
Eva, Anna og Christian skal tømme deres barndomshjem efter faderens død og moderens selvmord. De tre søskende sørger forskelligt og gamle hemmeligheder og sårede følelser ændrer deres opfattelse af fortiden, dem selv og hinanden
 
Klougart, Josefine: Alt dette kunne du få (2021)
Barbara kigger tilbage på sit liv, fra barndommen i 1980'erne og frem til nutiden i 2020'erne, foranlediget af sin fars hjerteoperation. For læsere af rolige samtidsromaner
 

Korsgaard, Thomas: Man skulle nok have været der (2021)
Da Tue mister sin lejlighed, nægter han at vende retur til familien i Skive. Han låner en sofa hos kollegaen Victoria og hendes mor, men Tue har svært ved at begå sig i overklassefamilien. Dette er 3. del af Thomas Korsgaards socialrealistiske serie om Tue. For alle læsere af nyere dansk litteratur
 
Leine, Kim: Afgrunden (2015)
De to tvillingebrødre Kaj og Ib rejser til den finske borgerkrig i 1918, og krigens vold og meningsløsheder mærker dem for resten af livet. Roma-nen følger deres historie op gennem mellemkrigstiden og den spirende nazisme og kulminerer under modstandskampen i København
 

Leine, Kim: Profeterne i Evighedsfjorden (2012)
Den unge norsk-danske præst Morten Falck rejser i 1787 til Sukkertoppen i Grønland for at missionere. Mange voldsomme oplevelser venter ham, og efterhånden geråder han i tvivl om sig selv og sit virke.

Lind, Cecilie: Pigedyr (2022)
Pigen Sara, som hverken er barn eller voksen, længes og forelsker sig, indtil hun pludselig befinder sig på grænsen mellem magt og afmagt, kær-lighed og overgreb. For læsere af ny dansk litteratur med meget på hjerte
 
Løppenthin, Lea Marie: Livet går over sine bredder (2022)
Bedemandsforretningen Cyklus ligger i Maribo og tilbyder en helt ny type økologisk begravelse, hvor de døde kroppe komposteres i lyntempo og spredes som muld i haver og skove. En kollektivroman om liv, død, jord og længsler. For læsere af kontemporær og eksperimenterende litteratur
 

Madsen, Svend Åge: Af den anden verden (2017)
En flok flygtende kz-fanger uden hukommelse havner på en øde kyststrækning. Sammen bygger de sig selv og et nyt samfund op, mens fortiden spøger fra kz-lejren.

Marstrand-Jørgensen, Anne Lise: Margrete I (2020)
Med overblik og politisk list lykkes det den unge Margrete, datter af Valdemar Atterdag, at blive dronning i hele Norden og en af middelalderens mest magtfulde skikkelser. For læsere af historiske romaner.

Mondrup, Iben: Godhavn (2014)
Tre danske søskende vokser op i Grønland i 1970'erne. Venskaber og naturen betyder meget for dem, og efterhånden også det andet køn.

Müller Nielsen, Carsten: De døde fylder dagene med en smag af mønter. (2019)
En russisk mand betaler en prostitueret for at tale med ham en hel nat på en bar. Det bliver en samtale om Tjernobylulykken, opvækst, kærlighed og tab.

Nordenhoff, Asta Olivia: Penge på lommen (2020)
Ægteparret Kurt og Maggie har efter barske erfaringer med livet, fundet sammen i et ægteskab på godt og ondt. Mens Maggie er faret vild i kærligheden, leder Kurt efter en god investering

Pape, Morten: Gud bedste børn (2018)
En ung mand bliver dræbt på Holmbladsgade på Amager af to andre unge. Nogen tror motivet er racistisk, andre at det er umotiveret vold. Men helt sikkert er det, at alle implicerede har et hårdt liv.

Pilgaard, Stine: Meter i sekundet (2020)
En humoristisk roman om en ung kvinde, der (modvilligt) involveres i højskolelivet i Vestjylland, hvor hendes bulderbasseagtige adfærd gør det lidt svært at skabe nye relationer.

Plambeck, Dy: Til min søster (2019)
Søstrene Aya og Andrea kører til Sverige med et haglgevær og Ayas to-årige datter Nola i bilen. Andrea har forladt sin voldelige kæreste, og Aya skal tale om J.P. Jacobsens ungdomsveninde Anna ved en historisk konfe-rence
 

Ravn, Malene: Hvor lyset er (2020)
Kunstmaleren Carl Fischer levede et dramatisk og turbulent liv. Som voksen forelsker han sig i den yngre kvinde Ely, som han får et barn med uden for ægteskab. Men Carl vil ikke være far, han vil kun male.

Ravn, Malene: I dine øjne (2018)
Erik har i 1930'erne og 1940'erne en hård opvækst i Aalborg som søn af en ung ugift kvinde og en kineser, der ikke vil kendes ved ham. Senere flytter han til København, hvor hans mål er at skabe en tryg ramme for sig selv og sin lille familie.

Rehr, Henrik: Gavrilo Princip (2014)
Tegneserie - graphic novel. Som i et græsk skæbnedrama oprulles de be-givenheder, som i juni 1914 førte til den unge bosniske student Gavrilo Princips attentat mod ærkehertug Franz Ferdinand, og som samtidig blev optakten til d. 1. verdenskrig
 

Riebnitzsky, Anna: Den stjålne vej (2012)
En kidnapning, en voldtægt og et ægteskab ændrer dramatisk livet for tre skæbner under krigen i Afghanistan, og en kamp for det liv, som de håber og tror på begynder. 

Riebnitzsky, Anna: Forbandede yngel (2013)
På baggrund af søsterens selvmordsforsøg fortæller soldaten Lisa om sin barndom. Lisa voksede op på en gård hos sine destruktive forældre, en voldelig far og en maniodepressiv mor, og tre søskende.

Riel, Ane: Harpiks (2015)
Fortælling om pigen Livs opvækst i en anderledes familie. Det er en historie om kærlighed, loyalitet og omsorg, men også en uhyggelig fortælling om angst for at miste, om fastholdelse og paranoia - og om ondskab
 
Thorup, Kirsten: Erindring om kærligheden (2016)
Tara og Siri er mor og datter og har et konfliktfyldt forhold. Tara er ikke den ideelle mor, og Siri flytter hjemmefra allerede som 15-årig og kommer først som voksen kunstner overens med sin mor
 
Tind, Eva: Ophav (2019)
Eventyrlig roman om familiebånd på tværs af kontinenter og konsekven-serne af en kompromisløs kunstnerisk søgen
 
Uthaug, Maren: Hvor der er fugle (2017)
Johan vil arbejde som fyrpasser, men det kræver at han er gift. Han gifter sig derfor af nød med Marie og ikke med hans store kærlighed, Hannah, da hun venter barn med en anden. Det bliver et ulykkeligt liv for Johan
 
Uthaug, Maren: 11% (2022)
Heksen Medea, præsten Wicca, pigen Stille og lægen Eva. Fire kvinder, hvis liv vikles ind i hinanden i fremtiden, hvor samfundet primært består af kvinder - på nær de 11% mænd, som holdes indespærret på et avlscen-ter på Lolland. For læsere af nyere dansk litteratur
 
Vedsø Olesen, Anne Marie: Vølvens vej (2021)
Første bind i en episk fortælling fra jernalderen om den unge vølvekvinde Snehild og hendes vej til indflydelse og gudernes gunst. For læsere af historiske romaner og stærke kvindeskildringer
 
Vilstrup, Jens: Opland (2014)
Lægen Niels må vende tilbage til sin hjemegn, fordi faderen pludselig dør. Hjemme blandt barndomsvenner og -fjender og omgivet af familiens for-tielser, må han konfrontere fortidens dæmoner og hemmeligheder i et lukket minisamfund præget af mistro
 
Vraa, Mich: Haabet (2016)
Fregatten Haabet stævner i 1803 ud fra København med skibsreder Fre-deriksen og hans 14-årige datter Maria om bord. Undervejs afdækkes skibets mørke fortid, samt en række hændelser der har stor indflydelse på Marias opvækst og liv
 
Weitze, Charlotte: Rosarium (2021)
Eventyrlig og vidtvoksende slægtsroman om Johanne og de to døtre Lilly og Viola. Vi møder også pigen Esther, der har slået rod i skoven. En ander-ledes roman om naturens, cellernes og ikke mindst kærlighedens kræfter. For læsere af moderne litteratur
 
Willumsen, Dorrit: Tjeneren og hans søster (2022)
En stilfærdig fortælling om en ældre kvinde, kaldet Søster, som får sin fri-hed efter sin dominerende brors død.
 
Wung-Sung, Jesper: En anden gren (2017)
Biografisk roman om mødet og forelskelsen imellem forfatterens kinesi-ske oldefar San Wung Sung og danske oldemor Ingeborg Danielsen
 
Aakeseon, Kim Fupz: Bådens navn (2018)
Susse er ikke helt tilfreds med sit ægteskab med Mogens. Han køber en båd og drukner ved en ulykke. Susse begynder at drikke hver dag og smi-der Mogens' ting ud