""

Ebook Central Plus

Adgang
Adgang hjemmefra
Få adgang til ca. 30.000 digitale fagbøger for voksne og studerende på engelsk.

Ebook Central Plus indeholder engelsksprogede bøger for voksne indenfor mange områder. Der er fokus på titler til studerende fra mange af de førende forlag, men også bøger om hobby, biografier mm. Samlingen indeholder en lille samling skønlitteratur på engelsk. Bøgerne er udgivet inden for de sidste 5 år.

Ebook Central Plus har også fokus på populære emner, som er oppe i tiden og relevante for samfundsdebatten. Find bl.a. emner som: sustainability, black history, LBGTQIA+, womens history, big data, mental health, climate change og meget andet.

Søgetips:
Keyword: emner, titel, ISBN, forfatter o.lign
Frase: brug citationstegn "" for at søge på en sætning. Ordene skal stå præcis sådan
Søg med boolske operatorer: søg med AND, OR, NOT mellem dine søgeord
Filter: afgræns med år, forlag, forfatter, overordnet emne efter din keywordsøgning
Der er søgemulighed inde i bøgerne
Du kan afgrænse et emneområde fra start i "browse subjects"
Du kan søge i felter med avanceret søgning

Ny Lånemodel afprøves som et forsøg
Titlerne i Ebook Central Plus tilbydes i en lånemodel, der hedder "Demand Driven Aquisition" Det betyder, at biblioteket først køber bogen, når du gerne vil låne den.

Du "requester" bogen, udfylder en formular, hvor du skal vælge, hvor længe du vil låne den 1, 7, 14 eller 28 dage. Så angiver du din bibliotekskommune og din email, og du vil herefter på mail få besked om at bogen er klar til dig. Ventetiden på svar er op til 24 timer på hverdage og ofte hurtigere.

Nødvendigt med en brugerkonto
Du skal oprette en brugerprofil, for at låne bøger gennem Ebook Central Plus. Når du "requester" en bog, skal du bruge denne brugerkonto.

Vejledning

1.    Log dig på Ebook Central Plus med dit bibliotekslogin
2.    Opret en brugerkonto
3.    Find den bog du gerne vil låne
4.    Hvis du er sikker på, at du vil låne bogen så vælg ”request”
5.    Du kan også orientere dig ca. 5 min inden, du skal beslutte, om du vil låne bogen. Du finder ”request" ikonet i bogikonet til venstre på skærmen.
6.    Udfyld formularen med navn, email, bibliotekskommune og hvor længe du ønsker at låne bogen (typisk er valgmulighederne 1-7-14-28 dage)
7.    Du vil få en bekræftelse på mail om, at bogen er klar til dig inden for 24 timer på hverdage, og herfra kan du via linket i denne bekræftelse åbne bogen

Ebook Central Plus via rdb.dk
Alle titlerne i Ebook Central Plus er søgbare via bibliotekets hjemmeside

  1. Find den bog, du ønsker at låne
  2. Klik på hent/bestil
  3. Log dig på med dit bibliotekslogin
  4. Herfra følger du vejledningen ovenfor fra punkt 2
     

Har du brug for hjælp, er du velkommen til at henvende dig på biblioteket. Husk at fortælle bibliotekaren, at du har fundet bogen via hjemmesiden.