Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Target
For alle
Udstilling

Udstilling: Hvordan ser den bæredygtige by ud?

22.04.24 - 04.05.24
Gå på opdagelse i børn og unges forestillinger om en mere bæredygtig by, byt legetøj i byttebiksen, lån spændende bøger om verdensmålene, hent en biospand og poser til madaffald og bliv klogere på, hvordan du kan bidrage til en mere klimavenlig fremtid.

Biblioteket ser grønt i uge 17 og 18

Fra den 22. april og frem til den 4. maj kan du på Islev Bibliotek og Medborgerhus, i forbindelse med bibliotekernes verdensmålsuge, besøge udstillingen Hvordan ser den bæredygtige by ud, og se bud på hvilken fremtid børn og unge gerne vil leve i!

På udstillingen kan du besøge dele af handelslivet i Grønovre – det bæredygtige bysamfund, som eleverne på Tinderhøj Skole har arbejdet sammen på tværs af skolen for at skabe, og som kan besøges i sin helhed på Tinderhøj Skole den 18. april til Grøn Festival.

Besøgende på Islev Bibliotek og Medborgerhus kan desuden kaste sig ud i at designe og bygge et fælles ”biodiversitetshus” af LEGO-klodser. Her kan de lade sig inspirere af de bud på fremtidens bolig, som elever har givet deres bud på efter at have arbejdet med emnet på TekX. 

Børn kan gå på jagt efter sjove quiz-poster på biblioteket og blive kloge på, hvad klima er for en størrelse. Alle besøgende kan låne spændende bøger med opskrifter på lækre og mættende retter med grøntsager, idéer til ferier med vandre- eller togture, tips og tricks til at reparere sine ting, hjælp til at få flere arter til at leve i sin have, viden om klimaforandringer og FN’s verdensmål samt skønlitterære bøger om klimaforandringer.

Gammelt legetøj kan byttes i byttebiksen, og en lille grøn biospand til madaffald samt madaffaldsposer kan hentes med hjem fra både Rødovre Bibliotek og Islev Bibliotek og Medborgerhus.

Sidst men ikke mindst kan man komme forbi Islev Bibliotek og Medborgerhus tirsdag den 23. april kl. 18.30-20.00 og høre kommunens klimasociolog fortælle om, hvorfor danskernes klimaaftryk er så stort, og få gode tips til, hvordan man kan sænke sit eget. Arrangementet er gratis med tilmelding senest torsdag den 18. april. Vi serverer en klimavenlig sandwich og kage

Baggrund for udstillingen

De danske biblioteker sætter fokus på FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling i uge 17. I den forbindelse har Islev Bibliotek og Medborgerhus indgået et samarbejde med nogle af Rødovres stærke grønne spillere. Bag udstillingen står Tinderhøj Skole, som har en grøn profil, TekX, Rødovre Kommunes teknologi experimentarium for børn og unge samt Miljø og Forsyning i Teknisk Forvaltning.

 

Tags