Maleri fra udstilling af Bjørn Eriksen

Om dette arrangement

Tid
8:00 - 14:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Udstilling

"Come On Jolly Jumper"

21.07.21 - 01.08.21
Udstilling af Bjørn Eriksens malerier

Billedkunstner, komponist, sanger og musiker Bjørn Eriksen viser en palette af sine talenter, når han udstiller nye malerier og afholder to koncerter i Store Sal på Rødovre Bibliotek i perioden 21. juli – 1. august. I over 40 år har han virket som billedkunstner med en omfattende række udstillinger i ind- og udland. Siden 2016 har han også virket som komponist, hvor musikken er flydt ud af ham i en lind strøm i form af moderne klassisk musik, viser, ballader og børnesange.

Han bruger aktivt sin erfaring fra billedkunsten og som komponist ”maler” han musikken, og bruger løs af den billedkunstneriske begrebsverden overført til musikken.

I sin kunstneriske praksis interesserer Bjørn Eriksen sig for at afspejle den indvirkning og de mentale forandringer verden har på mennesket, med andre ord maler han mennesket på godt og ondt. Det samme gør sig gældende i hans musikproduktion, hvor sangene handler om de fælles menneskelige grundvilkår, både for voksne og børn.

Malerier og sange forbundet
På udstillingen ”Come On Jolly Jumper” viser Bjørn Eriksen sine malerier af mandlige og kvindelige figurer samt sine fantasi-ansigter, der leder tanken hen på eventyr. Hans figurmalerier er en hyldest til manden og kvinden, ganske som hans ballader er det. Hans ansigtsmalerier kunne være personer fra hans børne- og eventyrsange.

Således forbinder kunstværkerne på væggen sig til de to koncerter, der afholdes i perioden: lørdag 24. juli og lørdag 31. juli, begge dage kl. 12.

Til koncerterne synger og spiller Bjørn Eriksen sine ballader og børne- og eventyrsange. Heraf et par smagsprøver fra kommende album "Grimm og H.C. Andersen", hvor Bjørn Eriksen har gendigtet kendte eventyr og sat musik til. Musikken som spilles til koncerterne vil kunne ”lukke op” til en oplevelse af malerierne på væggen og omvendt. Hver koncert varer 40 minutter, og alle sangene er på dansk.

”Come On Jolly Jumper” og ”Brødrene Grimm Den Yngre”
Udstillingens titel refererer til maleriet ”Come On Jolly Jumper”, som viser den ”fløjte boble” Lucky Luke bruger, når han kalder på Jolly Jumper. Bjørn Eriksen har også malet Brødrene Grimm, hvor Den Yngre kan ses på udstillingen.

Udstillingen og koncerterne henvender sig både til voksne og børn.

Læs mere om Bjørn Eriksen: www.eriksen.be

Sted: Store Sal på Rødovre Bibliotek, Rødovre Parkvej 140, 2610 Rødovre
Åbningstider: Mandag - torsdag kl. 8-19, fredag kl. 8-17, lørdag og søndag kl. 10-14

Gratis billetter til koncerterne skal bestilles på Rødovre Biblioteks hjemmeside www.rdb.dk