""

Om dette arrangement

Tid
20:00 - 21:15
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Zoom
Target
For voksne
Foredrag

Digitale Folkeoplysende Frirumsdebatter - Er vi bange for Kina?

10.03.21
Kom og vær med på Zoom

Danmarks Biblioteksforening er derfor gået sammen med Dansk Folkeoplysnings Samråd og Frirummet om fem ”Folkeoplysende Frirumsdebatter”, som afvikles online i løbet af marts 2021. Et digitalt rum med debat, der giver plads til tvivl og dilemmaer og først og fremmest handler om én ting. Det handler om at blive klogere.

Er du bange for Kina?

Alle ved, at Kina systematisk bryder menneskerettigheder. De snyder med handel, bryder internationale aftaler og massearresterer demokratidemonstranter i Hong Kong. Alligevel har Danmark og EU et stærkt samarbejde med kineserne, og Danmark er sammen med de øvrige EU-lande ved at indgå en stor investeringsaftale med dem. Hvorfor?

Bliv klogere på de mange nuancer, der er i diskussionen om, hvor hårdt Danmark skal kritisere og sanktionere Kina, og hvorfor denne geopolitiske diskussion også har betydning for dit liv og din hverdag.

Debattører: Martin Lidegaard (MF, Rad.) og Thomas Rohden (Fmd. Dansk Kina-kritisk selskab)

Debatpilot:  Stinne Poulsen fra Himmerland Ungdomsskole

Om Frirumsdebatterne
De Folkeoplysende Frirumsdebatter er skabt med afsæt i en tid, hvor mange sidder meget alene foran en skærm. Vi ønsker at skabe alternativer til hidsige kommentarspor, breaking news og konfliktunderholdning, og derfor har de fem Frirumsdebatter følgende tre runder:

Frontrunden: Konfliktens centrale uenigheder tegnes tydeligt op
Refleksionsrunden: Debattørerne forholder sig til modpartens argumenter, konfliktens dilemmaer og egen tvivl
Initiativrunden: Debattører og deltagere bidrager til nye løsninger. Der er mulighed for at stille spørgsmål gennem en digital Q&A. 

Vi håber du har lyst til at kigge med, og måske blande dig i en eller flere af de folkeoplysende frirumsdebatter. Du er også meget velkommen til at dele denne mail med andre, som du tænker kunne have interesse i arrangementerne.

Oplysninger om de fem debatter samt mere information om frirumsdebatterne generelt kan findes på www.frirummet.org.