Podcasts - True Crime

True crime, ægte kriminalitet, er en genre, der beskæftiger sig med forbrydelser fra virkelighedens verden

True crime

Bomben i Søllerødgade - En podcast om bomben, der i 1992 dræber den unge socialist Henrik Christensen. Hændelsen er ofte  blevet kaldt det første politiske attentat i Danmark siden 2. Verdenskrig, men sagen er aldrig blevet opklaret. 

Danske drabssager - Fortæller om nogle af vor tids mest spektakulære drabssager og går i dybden med efterforskningen, retsmedicinernes virkelighed, kriminalteknikernes jagt på fældende beviser og til sidst domfældelsen.

Dobbeltmordet - Om danmarkshistoriens største uopklarede mordgåde. Podcasten undersøger sagen om det pæne ægtepar Jacobsen, der i 1948 bliver brutalt myrdet i deres herskabslejlighed på Peter Bangs Vej på Frederiksberg. 

Dronekrigeren - Opsigtsvækkende podcastserie fra P1 Dokumentar om den danske ingeniør, Basil Hassan, der ifølge politiet har siddet i toppen af IS-kalifatet, planlagt terrorangreb i Vesten og opfundet et helt nyt terrorvåben for Islamisk Stat.

I en dansker blodspor - Hårrejsende podcast om den danske tækkemand og våbenhandler Peter Frederiksen, der sidder fængslet i Sydafrika for blandt andet voldtægt af en mindreårig og drab. Podcasten er fortalt af journalisten Helle Maj og fotografen Jørgen Stjerneklar, der bliver opsøgt af Peter Frederiksen, inden han bliver anholdt. 

Myrdet af Richelsen & Grau - Tidligere efterforsker Sebastian Richelsen og komiker og skuespiller Anders Grau, der begge har en morbid interesse for mord og drabsmysterier, diskuterer og gennemgår ondskaben bag nogle af verdens værste seriemordere.  

Mørkeland - Dansk true crime-podcast, der hver uge dykker ned i to gamle mordsager fra ind- og udland. Her vender de to værter beviserne og detaljerne bag mordene i forsøget på at finde svar på det, de fleste af os undrer os over – hvad får nogle mennesker til at slå ihjel? 

Serial - Podcasten, der gjorde podcastmediet verdenskendt! Særligt første sæson om mordsagen fra 1998, hvor teenageren Adnan Sayed bliver dømt for at have slået sin ekskæreste Hai Min Lee ihjel, er lytteværdig. Der er indtil videre udkommet tre sæsoner. Det hele foregår på engelsk. 

Third ear - De danske podcastpionere Third ear kalder sig ”Danmarks bedste podcast. Nogensinde” – og det er ikke helt ved siden af. Hør fx den stærk anbefalelsesværdige true crime-serie ’Kvinden med den tunge kuffert’ eller den mystiske sag ’Ringbindsattentatet’.