Retningslinjer under COVID-19

Retningslinjer for brug af biblioteket efter genåbning

Herunder har vi kort skitseret, hvilke retningslinjer vi holder åbent under, og prøvet at besvare de oftest stillede spørgsmål. 

Hvilke forholdsregler har vi taget i forhold til smittefaren?

For at minimere smittefaren er sikkerheden i højsædet på bibliotekerne og har førsteprioritet. Vi følger de officielle regler med afstand, vask af hænder, rengøring og afspritning.

Mundbind på biblioteket

Fra torsdag den 29. oktober skal alle personer fra 12 år bære mundbind eller visir indendørs på Rødovre og Islev Bibliotek. Vi følger myndighedernes retningslinjer for at gøre dit biblioteksbesøg så sikkert som muligt. Reglerne for mundbind gælder, når du bevæger dig rundt i biblioteket. Når du sidder på en stol, kan mundbindet tages af.

Håndsprit på biblioteket

Vi har stillet håndsprit frem ved alle indgange, ved computere, ved udlånsautomater og andre kontaktflader rundt omkring i biblioteket. Vi har ekstra rengøring og spritter kontaktpunkter af flere gange om dagen.

Arrangementer og læseklubber på biblioteket

Alle aktiviteter, såsom arrangementer og læseklubber, der kan gennemføres i henhold til gældende retningslinjer, afvikles fortsat. Hvis der sker ændringer i de gældende retningslinjer, informerer vi på hjemmesiden.
 

Aviser og magasiner

Du kan læse aviser og magasiner på bibliotekerne eller i en af vores gårdhaver. Det er også muligt at benytte vores studiepladser og grupperum. Er der noget, du undrer dig over vedr. genåbning, kan du måske finde svar her - og ellers er du velkommen til at kontakte os på bibliotekar@rk.dk

Kan jeg benytte bibliotekets pc´er samt printe, kopiere og scanne?

Du kan kopiere, scanne og printe på biblioteket. Der er adgang til syv pc´ere i voksenudlånet samt to pc´er i skranken på Rødovre Bibliotek. På Islev Bibliotek er der adgang til fire pc´er.

Kan jeg reservere nu?

Du kan reservere på sædvanlig vis på vores hjemmeside og via biblioteksappen. Du er også velkommen til at ringe eller skrive til os på bibliotekar@rk.dk, så kan vi reservere for dig. Bibliotek.dk er også åben for reservationer. 

Hvis du har ventet mere end tre måneder på din reservation fra Det Kgl. Bibliotek uden at få besked, kan det skyldes, at din reservation er blevet anonymiseret. Derved kan vi ikke se, hvem der har reserveret hvilke materialer. Hvis du mener at mangle et reserveret materiale, så henvend dig til bibliotekaren. 

Er der legetøj på børnebiblioteket?

På Rødovre Bibliotek kan du bruge vores børnecomputer og vores nye balancebane. 
 

Hvornår åbner I igen – sådan rigtigt, som før coronaen?

Det ved vi ikke. Det afhænger af Folketinget og kommunens krisestab, som tager smittefaren meget alvorligt. Følg med her på hjemmesiden og på vores Facebook.

Opdateret tirsdag d. 27. oktober kl. 12:34