Ny musik

07.06.19
5 anbefalinger

LP:
Barselona: Legebørn & Hjertebank
Alternativ Pop.
Skal du på en af årets danske festivaler, kan jeg varmt anbefale at høre den danske, alternative popduo, bestående af Rud Aslak og Rasmus Theodor. De to debutalbum indeholder et væld af blide og glade popsange indpakket i rytmiske toner. Særligt er radiohittet ’Fra Wien til Rom’ et dejligt nummer at lytte til.

Cd: 
Hvalfugl: Som en faldskærm
Skandinavisk folkemusik.
I 2016 var Hvalfugl nomineret til en DMA Folk Award i kategorien ”Årets Talent”. Herefter er det gået stærkt for den danske folketrio. 
På dette album kan du gå om bord i dejlige, rolige toner, der får tankerne hen på en sommerdag på en ødegård i Sverige. Så hvad enten du er i gang med opvasken, havearbejdet eller gåturen, kan Hvalfugl klart anbefales at lytte til.

The Cinematic Orchestra: To believe
Elektronisk Jazz.
Første studiealbum i 12 år fra britiske The Cinematic Orchestra. Jazzede og instrumentale numre blandet med electronica. Bandets musik er især kendetegnet ved at sammenblande improvisation og filmiske elementer i deres fremtoning, som navnet også giver et vink om. 

Nanna Bech: I could kill you in a thousand ways
Indie/alternativt.
Debutalbum fra den århusianske sangerinde og sangskriver. Nanna Bech er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, men har skrevet sange siden hun var 13 år, og dét kan mærkes. Albummet indeholder ni velkomponerede sange med en spinkel pigestemme med overraskende tekster og en musikstil, der blander indiepop med folkemusik. 

Iron and Wine: Our endless numbered days
Folkemusik/Country
Nyudgivelse af det anmelderroste album fra 2004 med amerikanske Iron and Wine. Med en moderne tilgang til folkemusikken med tråde tilbage 60’ernes folk-tradition, er dette album fyldt med personlige historier om kærlighed, livet, døden og tilværelsen i al almindelighed. En lytteoplevelse værd.

Materialer