Læsekredsen har læst

22.02.22
En tåkrummende, tragikomisk, rå og rørende roman om at finde fodfæste i livet.

Thomas Korsgaards delvist selvbiografiske roman ’Man skulle nok have været der’ blev drøftet i DR Romanpris læsekredsen på Islev Bibliotek i februar. Romanen afslutter på fineste vis trilogien om Tue, der vokser op på samfundets bund.

I denne tredje del er gården uden for Skive skiftet ud med Købehavn, hvor den kun 17-årige Tue forsøger at skabe sig en ny tilværelse. Her følger vi ham om dagen, når han forsøger at sælge Politiken-abonnementer på gaden og om natten, hvor han flakker omkring i jagten på et sted at sove. Alt imens han drømmer om at blive forfatter. Da en kollega på et tidspunkt forbarmer sig over Tue, og han låner en sofa i herskabslejligheden på Østerbro hos hende og hendes kendte arkitektmor, åbenbarer der sig en helt ny verden. Her hedder pasta fx rigatoni og her hilser man ikke pænt på au-pair piger.

Med Korsgaards dejlig jordbundne prosa følger vi Tue gennem tåkrummende og tragikomiske situationer, når han forsøger at lægge afstand til opvæksten i Nørre Ørum og begå sig i det overklasseliv, han pludselig er en del af.

Lån Thomas Korsgaards Tue-trilogi eller find andre gode bøger, der skildrer de menneskelige konsekvenser af et samfund med social skævvridning, her:

Materialer