Film til weekenden

25.03.20
Vores filmindkøber har været i filmbiblioteket derhjemme for at finde favoritter frem til weekenden. Alle filmene kan selvfølgelig ses på Filmstriben.

Familiefilm

Børnebogsfiguren Paddington spiller hovedrollen I sin egen spillefilm. Filmen følger løst Michael Bonds første bog om Paddingtons rejse fra Peru til London, hvor han møder familien Brown., som han flytter ind hos. Men det er ikke altid lige nemt, at have en bjørn boende. 

Hvis du ikke har set filmen om den danske superhelt Antboy, så skal du gøre det med det samme. Filmen er baseret på Kenneth Bøgh Andersens bog af samme navn, hvor vi møder drengen Pelle, der bliver bidt af en genmanipuleret tissemyre. 

Animationsfilmen Villy og Monsterplaneten handler om 10 årige Villy, der kommer på et lidt for spændende eventyr efter familiens rumskib rammes af en meteor. Villy styrter ned på en planet I en redningskapsel  med en lille robot som følgesvend. 

Film til den unge

Sing Street er både musical, komedie og drama. Vi er I 1980ernes Dublin, hvor den unge Conor møder den smukke Raphina, som han vil imponere med hovedrollen I hans nyeste musikvideo. Den eneste udfordring er, at Conor hverken har band eller musik endnu.  

Den tyske film Tigermælk er baseret på ungdomsromen af samme navn. Filmen er en barsk skildring af to 14åriges liv en sommer I Berlin. Hvis I skal holde sproget ved lige under lock down, så er denne filmen bestemt tiden værd.  

Franske Girl handler om den transkønnede teenager Lara. Lara drømmer om at bliver ballerina, og kæmper benhårdt for at nå sine mål. Filmen har gjort stort indtryk på mig, og anbefalelsesværdig - også selvom man ikke taler fransk.  

Film til sofahyggen

J.R.R. Tolkien skrev ikke bøger forgæves, og Hobitten – en uventet rejse er endnu en glimrende filmatisering af hans fantasy-forfatterskab. Jeg har set filmen adskillige gange og skal bestemt se den igen I denne lock-down.  

Oscarvinderen Moonlight er på top 20 over årtiets allerbedste film.  Filmen er en rørende fortælling om en ung mands kamp for at finde sig til rette i verden. 

Kongens store tale er et historisk drama, hvor vi følger den britiske Kong George VI, der ansætter en kontroversiel talepædagog for at hjælpe med sin stammen. Filmen vandt fire oscars i 2010 og det er bestemt ikke uden grund.