Et skatkammer - frit tilgængeligt

07.03.16
Vil du have et indblik i dagliglivet i Danmark fra 1928 og frem til i dag har du nu fået en ny væsentlig kilde på nettet: classic.samvirke.dk.

Alle der kender Coops medlemsblad Samvirke, vil vide at det indeholder et væld af artikler, som på en læseværdig og kvalitativ måde belyser temaer, der er relevante i dagliglivet.
Derfor vil noget af stoffet på classicsamvirke.dk selvfølgelig være bestemt af at Coop (tidligere FDB) søger at dække salgsvinklen, men dels er det jo en del af vores fælles historie og dels er adelsmærket for Samvirke netop at det kan læses ud fra en almindelig interesse i emner, der er aktuelle i samtiden. Det gør, at sitet kan betragtes som en væsentlig ressource, der kan levere kilder til dagliglivets historie. 

I alt er mere end 1500 gamle numre af Samvirke - svarende til omkring 66.000 enkeltsider blevet indskannet og lagt på nettet. Se iøvrigt den lille finurlige video-præsentation af hvordan hele projektet er blevet realiseret.
Tilbage er blot at sige: Tag på en underholdende ekspedition og tidsrejse frem og tilbage i historien! Der er tale om en flot og enkel opbygning, der gør siderne lette at bruge - bl.a. er der en meget fin søgefunktion og overskuelig 3D tidslinje.

Oprindeligt skrevet af Ballerup Bibliotekerne.

Materialer