Det bliver næsten ikke mere utroligt - og Stridt

26.08.18
Vi anbefaler en storslået fortælling om en kæmpe pære.

På børnebiblioteket er vi glade for forfatteren Jakob Martin Strid. Særligt er vi glade for hans finurlige fortælling om vennerne Mitcho og Sebastian fra Solby, der ved at uheld kommer på deres livs eventyr i 'Den utrolige historie om den kæmpestore pære'.

I Solby er der ikke helt ligeså solrigt, som der plejer. Byens borgmester, Jeronimus Bjergstrøm Severin Olsen, er forsvundet, og den stride viceborgmester Kvist har overtaget hans plads.

En dag finder Mitcho og Sebastian en flaskepost med et brev om en mystisk ø. I brevet er også et meget mystisk frø. Da de planter frøet i haven, vokser der en kæmpestor pære op fra jorden over natten. Viceborgmester Kvist er naturligvis ikke imponeret, for man må da slet ikke have sådan en stor pære i sin have i Solby. Pæren skal straks fjernes fra Solby, så vennerne udhuler pæren, der ved et uheld ender i havnen efter en kaotisk tur gennem byen. Det bliver starten på et spændende eventyr for de to venner.

Vi følger med på Mitcho og Sebastians rejse, hvor de blandt andet møder en farlig sødrage, sejler over det natsorte hav og finder en meget mystisk ø.

Med den klassiske Strid-streg er den utrolige historie om den kæmpestore pære et knap så lille mesterværk. Den tykke billedbog vil være en fornøjelse for alle børnefamilier, men kan særligt læses for de 3-8 år.

Hvis du heller ikke kan få nok af Strid, kan du besøge 'Det Stride Univers' på RØDovredagen lørdag d. 8. september. Læs mere her.

Materialer