Børnenes Danmarks Indsamling - Danmarks børn går sammen for Syriens udsatte børn

04.01.23
Gå en tur og bidrag med 20 kroner for hver kilometer til Børnenes Danmarks Indsamling 2023.

Gå en tur og bidrag med 20 kroner for hver kilometer, I går! Sådan lyder opfordringen fra landets biblioteker, DR Lær, DR Ramasjang og DR Ultra til alle børn, når ”Børnenes Danmarks Indsamling - vi går sammen” i januar og februar samler ind.Det er  Novo Nordisk Fonden, der donerer pengene for hver gået kilometer. De indsamlede penge går til et af Røde Kors’ projekter, der hjælper udsatte børn i Syrien. Læs meget mere om Børnenes Danmarks Indsamling på Danmarks Indsamlings hjemmeside.

Hvor skal I gå hen?
Gåturen skal ligge mellem 9. januar og 4. februar, men ellers er der er ingen krav til jeres gåtur - ud over at det selvf'ølgelig gerne må være sjovt.

Gør det sjovt
I kan også gå til og fra fodbold, spejder, ridning eller andre fritidsaktiviteter. Og husk, det er altid sjovest at gå sammen. Kan det ikke lade sig gøre, kan gåturen for eksempel forsødes med en lydbog fra e-Reolen Go eller et afsnit af Børneavisens podcast "Hva' sker der?".

Neden for har vi samlet et lille udvalg af bøger til inspiration. Her er både billedbøger og fagbøger for de yngste om alt det, man kan finde på en gåtur i naturen, men også bøger for større børn og voksne, der vil gå lidt længere. 

Hvem registrerer kilometerne?
Når I har gået, kan I registrere kilometerne på www.dr.dk/vigårsammen. Her kan I også downloade et "Godt gået!"-diplom og udfylde det med navn og antal kilometer. 
Lørdag den 4. februar afsløres det i det store Danmarks Indsamling-show på DR1, hvor mange kilometer – og dermed, hvor mange penge – Danmarks børn samlet har gået for Syrien udsatte børn.

Materialer