Podcasts - Videnskab og samfund

Her finder du podcasts om videnskab og samfund

Videnskab og samfund

Fire patroner på lommen med Rane Willerslev - Fire patroner på lommen handler om en ekspedition, hvor Rane Willerslev lægger sig ud med den russiske mafia og næsten mister livet. Om ånder, kærlighed og depressioner - kærlighedstræer, bjørne og patroner.

24 spørgsmål til professoren - I denne podcast fra Weekendavisen inviterer videnskabsjournalist, ph.d. Lone Frank hver uge en dansk forsker i studiet til samtale og videnskabelig debat, der går helt til kanten. Hør fx om vaccineforsker Michael Theisen fortælle om den vanskelige vaccineforskning mod malaria. 

Hjernekassen på P1 - Hjerneforsker Peter Lund Madsen er vært på denne podcast. Hver uge får han eksperter i studiet, der hjælper ham med at belyse emner såsom menneskekroppens tarmflora, flyskræk og medicinsk kastration. 

Orientering  - Nyhedsmagasin fra P1 med daglige analyser og perspektivering af aktuelle historier og tendenser både herhjemme og i resten af verden. 

Supertanker – En podcast, der giver et filosofisk perspektiv på emner, som de fleste af os kender fra vores eget liv. Det kan være svære beslutninger, livsovervejelser, verdenssituationen eller helt almindelige forsøg på at få vores liv til at hænge sammen med arbejde, fritid og familie. 

Sygt nok - Et sundhedsprogram fra P1, hvor læge og forsker Maja Thiele undersøger trends og tendenser, den nyeste forskning og de største gennembrud inden for sundhedsområdet. 

Så vidt vi ved - Videnskabelige gennembrud, store opdagelser og interessante nyheder fra danske og internationale forskningsmiljøer er emnerne, som DR’s videnskabsanalytiker Carsten Nielsen guider dig gennem i denne podcast. 

Videnskab.dk - Et podcast-arkiv, hvor du finder videnskabelige podcasts om emner indenfor kultur, samfund og teknologi og naturvidenskab. Lyt fx til serien ’Brainstorm’ der dykker ned i alt fra, hvad der sker i hjernen, når man tror på Gud, til hvad ammehjerne egentlig er for en størrelse.