Podcasts - Litteratur

Vi anbefaler podcasts om litteratur

Litteratur

Skønlitteratur på P1 - Et litteraturprogram, der hver uge præsenterer nyheder, interviews og reportager fra litteraturens verden. Vært Nanna Mogensen dykker ned i både nye og gamle udgivelser, skildrer tendenser i litteraturen og perspektiverer - ofte i selskab med en gæst.  

Klassikere genfortalt - DR’s podcast om store romanklassikere, hvor en række danske forfattere inviterer indenfor i deres yndlingsromaner. Her kan du lytte dig gennem klassikere som ’Kongens fald’, ’Moby Dick’, ’Præsten i Vejlbye’ og mange andre. Der er udkommet tre sæsoner af ’Klassikere genfortalt’.  

Bogfolk - Politikens podcast om litteratur, der præsenterer aktuelle forfattere, samler op på vigtige debatter og går i dybden med udgivelser, som gør en forskel - både i Danmark og i verden. ’Bogfolk’ tager både skønlitteratur og faglitteratur under kærlig behandling, og hver udsendelse rummer også en boganbefaling fra en af tidens aktuelle forfattere.

Tid til bøger - Et ugentlig bogmagasin fra Politikens Forlag, der dykker ned i tidens populære bøger og de forfattere, der står bag. Mød fx forfatteren Sara Omar i en hemmelig lejlighed, hvor hun fortæller om den smerte, hun baserer sine romaner på, og hvorfor hun starter hver dag med at tænde et lys. 

Bogselskabet - I ’Bogselskabet’ kan du lytte med, når Anne Glad møder en række af Danmarks aktuelle forfattere. I hver episode fortæller forfatteren om sin seneste bog, sin hovedperson og om at skrive og alle afsnit indledes med at forfatteren læser første linje højt.