Rødovre Bibliotek

Biblioteker

Login

Her er du:

Hjemmesiden

31 maj 2011 af Mette Vej Kristensen
Læs her hvordan du søger, reserverer og forny på hjemmesiden.

Søgning på materialer: Skriv i søgefeltet, hvad du leder efter. Det kan være en titel, en forfatter eller et emne. Skriv så kort som muligt, du skal ikke bruge søgekoder. Systemet giver dig forslag til søgningen.

 

Afgrænsning:Du kan afgrænse din søgning efter materialer i selve søgefeltet.

Prøv f.eks. at søge på Stieg Larsson dvd, og Stieg Larssons trilogi vil dukke op på DVD. Du kan også bruge nogle af de andre populære søgekriterier såsom: bog, CD , DVD , playstation eller playstation3-spil , wii eller wii-spil.

 

Du har også mulighed for at søge på Stieg Larsson og derefter afgrænse din søgning ved at vælge de muligheder, der fremkommer nedenunder søgningen: Emner, forfatter, materialetyper, årstal osv.

Herved kan du lave en afgrænsning, så du finder netop det, du ønsker.

En afgrænsning kan altid vælges fra igen ved at klikke på den.

 

Lånerstatus, fornyelse mv. finder du ved at logge ind. Lånernummer og pinkode er det samme som i det gamle system, og det du bruger på selvbetjeningsautomaterne på bibliotekerne.

 

Sikker forbindelse
Når du logger på bibliotekssystemet og reserverer, fornyr, tjekker lånerstatus mv. er forbindelsen krypteret, så andre ikke kan se dine oplysninger.
Man kan ikke umiddelbart se, at indlogningen fra forsiden foregår via en sikker forbindelse. Det er ikke hele forsiden, der er krypteret, men loginfeltet og dermed dine personlige oplysninger bliver sendt via en sikker forbindelse.

 

Første gang du reserverer, skal du vælge afhentningssted. Når du er logget ind, klikker du på dit navn i loginfeltet i øverste højre hjørne.

Derefter kommer du til din profilside. Nederst på siden er der en "Opdatér" knap.

Tryk opdatér når din profil er, som du ønsker den. Du skal kun vælge afhentningssted første gang, du reserverer.

 

Huskeliste: På hjemmesiden kan du bruge kurv-funktionen som huskeliste. Kurven fremkommer, når du logger dig på hjemmesiden.

Du fremfinder dine ønskede materialer og trykker på knappen "læg i kurv". Materialerne gemmes nu i kurven.

 

En mere udførlig vejledning finder du her. Vejledningen er udformet af Helsingør Bibliotek.

Tak til Helsingør Bibliotek, der er et af de biblioteker, vi samarbejder med om udviklingen af systemet.

 

Internet Explorer 6: Hjemmesiden virker ikke i Internet Explorer version 6. En enkel løsning kan være at installere en Firefox-browser. Den kan hentes gratis på Internettet og er sikker at bruge. 

 

 

Den nye hjemmeside er en del af TING projektet, hvor Rødovre Bibliotek er med i udviklingen af fremtidens digitale bibliotekstilbud.